Vrijwilligers gezocht voor Vriendschappelijk Huisbezoek

Samen tegen vereenzaming

In een samenleving waarin vereenzaming een groeiend probleem is, roept Wonen Plus Welzijn Dijk en Waard op tot actie. De organisatie is op zoek naar betrokken vrijwilligers voor de dienst Vriendschappelijk Huisbezoek. U krijgt hierbij de kans om een lichtpuntje te zijn in het leven van mensen met een beperkt sociaal netwerk.

 

Vriendschappelijk Huisbezoek gaat verder dan alleen een bezoekje. Als vrijwilliger zult u met enige regelmaat iemand bezoeken en samen activiteiten ondernemen die aansluiten bij de behoeften en wensen. Denk hierbij aan gezellig koffie of thee drinken, een praatje maken, een spelletje doen, een stukje wandelen, samen de krant lezen of samen een activiteit bijwonen. Uw inzet en betrokkenheid maken het verschil in het leven van deze mensen.

Naast vereenzaming komt het steeds vaker voor dat deelnemers kampen met een psychische kwetsbaarheid. Praten helpt bij het verwerken en een luisterend oor biedt steun.

 

Maakt u het verschil in iemands leven? 

Graag vreugde in het leven van anderen brengen? Reageer dan vooral en word vrijwilliger Vriendschappelijk Huisbezoek. Voor meer informatie en aanmelding, neem contact op met Chantal Gonggrijp of Maureen van den Berg. Dat kan telefonisch via 072-5717170 of door een mail te sturen naar vriendschappelijkhuisbezoek@wonenpluswelzijn.nl (mailto:vriendschappelijkhuisbezoek@wonenpluswelzijn.nl)

Vriendschappelijk huisbezoekers gezocht wpw Vriendschappelijk huisbezoekers gezocht wpw