Word buurtverbinder in Dijk en Waard!

Vind u het ook belangrijk dat er in uw buurt naar elkaar wordt omgekeken en wilt u hierin iets betekenen? Neem contact op met Wonen Plus Welzijn en wordt buurtverbinder!

 

Buurtverbinders vinden het belangrijk om te weten hoe het met buurtbewoners gaat. Ze kennen de mensen en weten wat er speelt.

 

U bent de oren en ogen van de buurt en deelt signalen of zorgen.

U vind het belangrijk om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen door gezamenlijk een activiteit te organiseren.

U brengt de wensen van de buurt in kaart, bundelt krachten en talenten. Bewoners bepalen zélf wat de buurt nodig heeft en waar zij zich voor willen inzetten.

 

Wat hebben andere buurtverbinders al kunnen realiseren?

 

“Bij ons in de straat is een buurtbank gekomen waar we met elkaar een praatje kunnen maken”

“Wij hebben een groepsapp gemaakt om onze buurvrouw gezamenlijk te helpen”

“Wij hebben de burendag georganiseerd en geld gekregen van het oranjefonds”

“Wij hebben er voor gezorgd dat onze buurman zorg van een wijkverpleegkundige krijgt”

 

Buurtverbinders die zich aanmelden krijgen een training om de schatten van de buurt in kaart te brengen en de juiste vragen te stellen om de saamhorigheid te vergroten. Heeft u belangstelling?

Neem contact op via telefoonnummer 072-5717170 of e-mail buurtverbinderdenw@wonenpluswelzijn.nl (mailto:buurtverbinderdenw@wonenpluswelzijn.nl). Vraag naar Martine, Ferry of Maureen.

Vind u het ook belangrijk dat er in uw buurt naar elkaar wordt omgekeken en wilt u hierin iets betekenen Vind u het ook belangrijk dat er in uw buurt naar elkaar wordt omgekeken en wilt u hierin iets betekenen