Consulent Welzijn

5 april 2024

Schagen

HBO

NVT

Omschrijving

Wonen Plus Welzijn (WPW) is een brede maatschappelijke organisatie actief in de gemeenten Schagen, Hollands Kroon en Dijk en Waard. Elke werkeenheid heeft een eigen team van 10 - 15 beroepskrachten. Wonen Plus Welzijn zet zich samen met 1.550 vrijwilligers in voor verschillende doelgroepen in de samenleving. Onze deskundige medewerkers zijn ondersteunend aan onze vrijwilligers en dragen de eindverantwoordelijkheid. WPW is qua dienstverlening en interne organisatie volop in ontwikkeling. WPW is een afspiegeling van de samenleving en streeft naar diversiteit in het personeelsbestand.

Ben jij de welzijnswerker die we zoeken? Opbouwend, samenwerkend en communicatief? Wij zoeken iemand die allround inzetbaar is in meerdere teams, Schagen / Dijk en Waard / Hollands Kroon, en veel werkervaring heeft in het welzijnswerk.

Wie ben jij?
Je hebt aantoonbare ervaring in het werven, coordineren en stimuleren van vrijwilligers en een achtergrond in het welzijnswerk. Je bent bekend met de diversiteit van verschillende doelgroepen en je kunt daarin goed verbindingen leggen. Je hebt oog voor wat inwoners nodig hebben en je kunt de vertaalslag maken van praktijk naar beleid. Jij bent vakdeskundig en beschikt over HBO werk- en denkniveau. Je houdt je kennis van de ontwikkelingen binnen het sociale domein actueel en je hebt een heldere en actuele visie op welzijnswerk. Tenslotte ben je in staat om kritisch naar organisatorische processen te kijken en denk je op een constructieve manier mee over het aanbrengen van wijzigingen.

Hoe ziet jouw werk bij WPW eruit?
Jouw werk bestaat in belangrijke mate uit het matchen en ondersteunen van vrijwilligers die actief zijn binnen onze dienstverlening. Bijvoorbeeld bij het organiseren van ontmoeting, praktische dienstverlening via servicepunten, buurtverbinder, informatie en advies en welzijn op recept.
Je beweegt je gemakkelijk in een dorp of wijk en weet vrijwilligers te vinden en te verbinden. Je neemt deel aan netwerkoverleggen als vertegenwoordiger van WPW. Je hebt een belangrijke taak bij het doorontwikkelen van onze dienstverlening. WPW diensten en activiteiten worden zowel gebiedsgericht als ook voor de gehele gemeente georganiseerd. Beroepskrachten onderhouden gebiedsgericht contact met vrijwilligers, inwoners en met samenwerkingspartners.

Vereisten

Belangrijke competenties
- Doelgericht en zelfstandig werken
- Samenwerken
- Mondelinge en schriftelijke communicatie
- Analytisch vermogen
- Adviesvaardig
- Plezier in gevarieerde werkzaamheden
- Verkennend en opbouwend

Wat bieden wij jou
- Een tijdelijk contract van 3, 6 tot 9 maanden
- Een baan voor minimaal 32 uur per week
- Een afwisselende functie met ruime ontwikkelmogelijkheden
- Beloning conform CAO Sociaal Werk, afhankelijk van opleiding en ervaring
- Goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk

Heb je interesse? Dan horen we graag van jou!

Je sollicitatiebrief en CV kun je mailen naar personeelszaken@wonenpluswelzijn.nl t.a.v. Vacature Consulent Welzijn

Als je nog vragen hebt of meer informatie wilt over de functie, laat gerust van je horen.

Geschikte sollicitanten worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Contactpersoon:

Personeelszaken

personeelszaken@wonenpluswelzijn.nl

Zijperweg 14

1742 NE Schagen

0224-273140

Deze vacature is geplaatst door:

Wonen Plus Welzijn

Schagen