Mantelzorgcompliment Dijk en Waard

Vanaf november weer aan te vragen

Intensief voor een naaste zorgen kan zwaar zijn en is zeker niet vanzelfsprekend. De gemeente waardeert mantelzorgers dan ook dit jaar graag weer met een mantelzorgcompliment. Van 1 november tot 31 december 2023 is het compliment aan te vragen over 2023. Mantelzorgers die voldoen aan de criteria ontvangen bij toekenning een bijbehorend geldbedrag.

Goed om te weten

Toekenning van de aanvraag vindt plaats op basis van volgorde van aanmelding. Daarnaast zijn er een aantal criteria:

- De zorgvrager (degene die langdurig zorg nodig heeft) woont in de gemeente Dijk en Waard en      ontvangt mantelzorg. De mantelzorger zelf mag buiten de gemeente Dijk en Waard wonen.

- De mantelzorger heeft 3 aaneengesloten maanden, minimaal 8 uur per week, zorg verleend.   

- U kunt geen zorgvrager én mantelzorger tegelijk zijn. Hierin gaat het om gebruikelijke hulp en zorg voor elkaar.

- De aanvraag is ingediend vóór 31 december 2023.

- De mantelzorger kan één keer per jaar het compliment aanvragen, los van het aantal zorgvragers waaraan de mantelzorg is verleend.

- Volwassen mantelzorgers vanaf 18 jaar kunnen een aanvraag indienen bij Wonen Plus Welzijn.
Jonge mantelzorgers van 8 tot 18 jaar kunnen contact opnemen via MET Dijk en Waard, tel. 088-8876971.

 

Mantelzorgcompliment aanvragen
Om het mantelzorgcompliment digitaal aan te vragen, klik hier.. (https://www.wonenpluswelzijn.nl/pg-21592-7-138809/pagina/mantelzorgcompliment_2023_gemeente_dijk_en_waard.html)

Liever een formulier ophalen bij Wonen Plus Welzijn? Dat kan in De Binding, Bosgroet 14 in Zuid Scharwoude. In Heerhugowaard aan de Rozenlaan 2 of Wijkcentrum De Zon, Brandpunt 1.

Vragen? Stuur dan een mail naar mantelzorgdenw@wonenpluswelzijn.nl (mailto:mantelzorgdenw@wonenpluswelzijn.nl) of bel naar 072-5717170.

 

mantelzorgcompliment - dijkenwaard - dominik-lange-VUOiQW4OeLI-unsplash mantelzorgcompliment - dijkenwaard - dominik-lange-VUOiQW4OeLI-unsplash