Vrijwilliger Informatiepunt Digitale Overheid

Vind je het leuk om mensen te helpen? Ben je handig in (digitale) administratie? Dan is dit een leuke functie voor jou. Voor het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Schagen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die een dagdeel per week het spreekuur willen bemensen.

Het IDO is opgezet voor mensen die moeite hebben met digitale dienstverlening en vragen hebben over het regelen van zaken met de overheid.

Het informatiepunten in Schagen is ondergebracht in de bibliotheek zodat mensen makkelijk kunnen binnenlopen met hun vragen.

Als vrijwilliger ben je het aanspreekpunt op het informatiepunt dat elke donderdag van 13.30 tot 15.30 uur wordt bezet. Je volgt hiervoor diverse trainingen op vraagherkenning, interculturele communicatie en zakelijke empathie. Je bent daardoor ook goed op de hoogte over wat de aangesloten overheidsinstanties doen. En tevens weet je wanneer en naar wie je kunt doorverwijzen. Een interessante, afwisselende taak waarin contact met mensen voorop staat!

Samen met team IDO vrijwilligers en de coördinator heb je ongeveer één keer per 6 weken overleg.

Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact op met Elise Visser, coördinator IDO bij Wonen Plus Welzijn op 06 – 46 06 63 76.

 

ido afbeelding ido afbeelding